Kunstproject SJARABANG in Echt-Susteren

27 maart 2015

Nieuws

OLYMPUS DIGITAL CAMERAThema: ´Vrijheid voor onze kinderen´

Kunst door u
Ook dit jaar organiseert de Klankbordgroep Cultuur in samenwerking met de BIND Cultuurcoach het kunstproject Sjarabang. Het project houdt in dat inwoners van elke kern binnen de gemeente Echt-Susteren een kunstwerk kunnen maken dat een plaats krijgt in de openbare ruimte van hun eigen dorp.

Het kunstproject is onderdeel van de Cultuurzomer Echt-Susteren. Cultuurzomer 2015 staat o.a. in het teken van 70 jaar Bevrijding. Ook het thema voor Sjarabang sluit daarbij aan.

Het thema: Vrijheid voor onze kinderen
Het is 70 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Duitse bezetting. Op Bevrijdingsdag staan we o.a. stil bij de waarde van vrijheid en democratie. Maar met het thema “Vrijheid voor onze kinderen” kunt u meer kanten uit: vrijheid van meningsuiting, politieke vrijheid, onafhankelijkheid, artistieke vrijheid. Dit thema blijft altijd actueel.

Meedoen? U hebt tot half mei de tijd om ideeën te ontwikkelen en uit te voeren, eventueel met advies van een kunstenaar. Er is een basisbedrag beschikbaar voor materiaal en voor activiteiten tijdens de opening. Het kunstwerk dat wordt ontwikkeld mag een prominente plaats in het dorp innemen. Het  zal in ieder geval de zomermaanden in de buitenlucht moeten kunnen doorstaan.

Sjarabang zal officieel geopend worden op zondag 31 mei 2015. Net als afgelopen jaar wordt een fietsroute uitgezet zodat bewoners en bezoekers ook na de opening de kunstwerken weten te vinden.

Ideeën
Heeft u als inwoner een leuk idee? Het project biedt een unieke mogelijkheid tot samenwerking tussen verenigingen en clubs, scouting, fanfare, senioren, sportclubs, scholen, zangkoren, enz., enz. uit uw eigen dorp, om samen te kijken wat “Vrijheid voor onze kinderen” voor jullie als gemeenschap betekent.

Reacties en aanmelden
Wilt u meer informatie? Of heeft u al een goed idee? Graag voor 10 april reageren naar BIND cultuurcoach  Monique van der Vleuten naar cultuurcoach@menswel.nl of 0475-484848 met cultuurcoach Monique van der Vleuten bij de Stichting Menswel: (maandag, dinsdag, donderdag).

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

 

What is 2 + 15 ?
Please leave these two fields as-is:
Beveiligingsvraag om te controleren of u een mens bent. Vul de oplossing van de rekensom in.